GOJI.FI
       gojimarja - todellinen supermarja
 
 
   Etusivu      Chlorella

 
chlorella jauhe terveysvaikutukset
 
 
 
 
 
 
 
 
 
reseptit laihdutukseen
 

CHLORELLA

Chlorella on yksisoluinen makean veden levä, joka sisältää valtavan määrän elimistöllemme tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja ja esimerkiksi lehtivihreää.  Chlorellan nimi juontuu kreikankielisestä sanasta chloros, joka tarkoittaa vihreää, ja latinankielen sanasta ella, joka tarkoittaa pientä.

Japanissa heräsi vuonna 1945 valtava kiinnostus chlorellaa kohtaan, kun Hiroshimaan ja Nagasakiin pudotettujen atomipommien jälkeen alettiin tutkia eläinten kykyä puhdistaa elimistöään erilaisista haitta-aineista. Eräässä tutkimuksessa todettiin 8 gramman päivittäisen chlorella-annostuksen lisänneen kadmiumin poistumista virtsan mukana seitsemän kertaisesti. Japanilaiset totesivat tutkimuksissaan chlorellan poistavan elimistöstä mm. elohopeaa, arseniikkia, uraania ja lyijyä.

 

CHLORELLA SUPERTERVEELLINEN LEVÄ

Chlorella sisältää enemmän lehtivihreää kuin mikään muu kasvi tällä planeetalla. Chlorella on hämmästyttänyt tiedemiehiä ympäri maailmaa sen sisältämillä kasvuyhdistelmillä. Chlorella nimittäin kasvaa nopeammin kuin mikään muu kasvi, sillä se nelinkertaistaa itsensä vuorokauden välein. Chlorella on myös mainio proteiinin lähde ja se sisältää huimat 60 % puhtaasti imeytyvää proteiinia. Chlorellassa on lisäksi merkittävä määrä rautaa ja kalsiumia, sillä yksi ruokalusikallinen chlorellaa tarjoaa 320% päivittäisestä raudan- ja 120% kalsiumin tarpeesta.
 


CHLORELLAN KÄYTTÖ

Chlorellan käyttö kannattaa aloittaa varovasti ja nostaa määrää isommaksi vähitellen, koska määrän liian nopea lisääminen saattaa aiheuttaa joillain ihmisillä ripulia. Hyvä ylläpitoannostus chlorellalle on 3 g/pvä. Tällä annostuksella et huomaa selkeää eroa olotilassasi, mutta elimistösi saa runsaasti mm. arvokkaita vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja entsyymejä. Yksi ruokalusikallinen chlorellaa painaa 5 g. Jos haluat chlorellasta selkeitä hyötyjä ja taistella esimerkiksi infektioita tai tauteja vastaan, tulee annostuksen olla suurempi, noin 10g/pvä.

 
 

CHLORELLAN RAVINTOSISÄLTÖ

Chlorellan ravintoarvot / 100g
Energiaa 343 kcal
Proteiinia 61g
Rasvaa 2g
Hiilihydraatteja 14g
Ravintokuituja 12g
 
 
 
TUTUSTU MYÖS MUIHIN SUPERFOODEIHIN