GOJI.FI
       gojimarja - todellinen supermarja
 
 
   Etusivu      Pakurikääpä
Puhdistamon nestemäinen pakurivalmiste
 
  


 
 
 
 
 
 

PAKURIKÄÄPÄ

Jos haluat suosia suomalaista superruokaa, on pakuri hyvä valinta. Pakuri on suomalaista superfoodia suoraan omista metsistämme. Pakurikääpä on lehtipuissa esiintyvä lahottajasieni. Tätä kotimaista superfoodia voi olla jopa takapihallasi, sillä usein koivujen kyljissä näkyvät mustat ”möltit” ovat nimenomaan pakurikääpiä.

Pakurikääpä on erittäin ravinnerikas ja terveydelle hyödyllinen ruoka-aine. Pakuri on erittäin voimakas antioksidantti. Jopa vahvana antioksidanttina tunnettu raakakaakao saattaa hävitä vertailussa laadukkaalle pakurikääpätuotteelle. Antioksidanttien tehoa kuvaava ORAC-luku on pakurilla suurempi kuin yhdelläkään tutkitulla yrtillä, marjalla tai mausteella. Pakuri on superfoodien kaupallistumisen myötä noussut kansan huulilla vasta viime vuosina, mutta sitä on käytetty rohtona Venäjällä, Aasiassa ja Suomessa kuitenkin jo tuhansia vuosia. PAKURIN TERVEYSVAIKUTUKSET

Kuten sanottua, pakuri on erittäin ravinnerikas ruoka-aine. Pakuri sisältää todella paljon terveyttä edistäviä ravintoaineita, kuten vitamiineja, kivennäisaineita ja hiilihydraatteja. Pakurissa on myös runsaasti erilaisia lääkinnällisesti vaikuttavia ainesosia. Pakurissa esiintyy myös poikkeuksellisen paljon yhtä voimakkainta antioksidanttia, superoksididismutaasia.

Pakurista on tehty runsaasti tieteellisiä tutkimuksia. Pakurin on todettu vahvistavan immuunipuolustusta tehokkaasti, lähinnä siinä olevien polysakkaridien vuoksi. Pakurin on huomattu myös parantavan kuntoa ja jaksamista sekä torjuvan tehokkaasti tulehduksia, koska se aktivoi kehomme tappajasoluja ja lisää interferonien tuotantoa. Aasiassa Pakuria on käytetty pitkään myös syövän torjuntaan. Pakuri on adaptogeeni eli se auttaa elimistöä sopeutumaan vaihteleviin olosuhteisiin ja pitkittyneisiin stressitiloihin.

Pakuri on ollut tuhansia vuosia yleinen rohto kansanlääkinnässä. Pakuria on käytetty syövän ehkäisemisen lisäksi muun muassa erilaisiin tulehduksiin ja suolistovaivoihin sekä työkyvyn ja jaksamisen kohentamiseen. Sitä on käytetty ulkoisesti jauheena myös muun muassa haavojen, ihottumien ja psoriasiksen hoitoon. 

 

 

PAKURIN KÄYTTÖ

Me suomalaiset olemme kahvinjuontikansaa. Pakurikääpä onkin sitten meille luonnollista käyttää. Pakuria voi nauttia sellaisenaan tai lisätä mahdollisesti kahvin tai teen joukkoon. Pakurikääpää suositellaan käyttämään säännöllisesti valmisteen ohjeiden mukaan. Pakurikäävän käytössä ei ole vaaroja, koska suurienkaan määrien käytöstä ei ole huomattu aiheutuvan haittavaikutuksia.

Pakurista on kautta aikojen tehty niin sanottua ”tikka-teetä”. Pakuriteetä tehdään jauheesta niin, että laitetaan kattilaan vettä, johon lisätään ohjeiden mukaan muutama teelusikallinen jauhetta ja keitetään n. 20-60 minuuttia. Puhdistamolla on myös laadukasta instant-pakuria, jota voi sellaisenaan sekoittaa kuumaan juomaan tai lisätä pirtelöön.


PAKURIN RAVINTOSISÄLTÖ

Ravintoarvot 100g: 

Energiaa 339kcal 
Proteiinia 2,5 g 
Rasvat 2,4 g 
Hiilihydraatit 75g


MUUT SUPERFOODIT

Maca  Chia-siemenet  Acai-marja  Raakakaakao  Spirulina  Kookos  Muut superfoodit