GOJI.FI
       gojimarja - todellinen supermarja
 
 
   Etusivu      Raakakaakao
 
 
kaakaonibsit
 
 
 
Cocovi kaakaojauhe
 
 
 
 
 
raakasuklaan valmistus paketti
 
 
 
raakasuklaa patukat edullisesti
 
 

RAAKAKAAKAO


Raakakaakaota voi kutsua superfoodien superfoodiksi. Kaakaossa on hämmästyttävät ravintoarvot ja se vanhimpia tunnettuja superruokia. Kaakaopapu on yksi luomakunnan parhaita magnesiumin lähteitä ja siinä on uskomattomia määriä rautaa sekä mm. kalsiumia, sinkkiä, kuparia ja kaliumia. 

Kaakaon terveysvaikutuksien uskotaan kumpuavan sen äärimmäisestä ravintorikkaudesta. Se sisältää runsaasti luonnollisia entsyymejä, mutta siinä ei ole haitallisia makeutus-, säilöntä-, tai väriaineita kuten tavallisessa kaupan kaakaojauheessa. Raakakaakao valmistuksessa noudatettava hellävaraisuus takaa ravinteiden parhaan mahdollisen säilymisen. 

Kaakao on ikivanha keksintö, sillä olmeekit käyttivät sitä Meksikon alueella jo tuhansia vuosia sitten. Mayat ja sittemmin atsteekit arvostivat sitä suuresti. Chocolate (suklaa) sanakin on lähtöisin atsteekkien "chocolatl" -sanasta, jonka merkitsi "kitkerää juomaa”. Länsimaissa kaakao on viihtynyt monessa muodossaan jo satojen vuosien ajan, joten sillä on myös pitkät eurooppalaiset perinteet. Kaakao ja sen ainesosat ovat olleet myös lukemattomien tieteellisten tutkimusten kohteena.
 

RAAKAKAAKAO TÄYNNÄ RAVINTOAINEITA

 
Raaka kaako sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. 

Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan huikeana antioksidanttipommina, mutta mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä. Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (mm. tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi). Kun kehomme muodostaa näitä välittäjä-aineita, koemme mielihyvää, innostuneisuutta. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvätkin kaikkein selkeimmin aivojemme toimintaan ja hyvän olon tuntemuksiimme.

 

RAAKAKAAKAON KÄYTTÖ

Kun kaakaomassasta kylmäpuristetaan irti kaakaon rasva (kaakaovoi), jää jäljelle kuivaa raaka-ainetta, joka jauhetaan kaakaojauheeksi. Raaka kaakaojauhe on siis kylmäprosessoimalla valmistettua kaakaojauhetta, jonka ravinnepitoisuus on erittäin korkea.
 
Raakakaakao menettää suuren osan ravinteistaan kuumennuksen yhteydessä. Siksi sitä onkin hyvä nauttia kuumentamattomana. Esimerkiksi kaikki normaalit suklaalevyt, patukat ja karkit ovat valmistettu niin korkeissa lämpötiloissa, että suurin osa kaakaon tärkeistä ravintoaineista ovat tuhoutuneet. 

Käytä siis raakakaakaota suklaan valmistukseen tai osta raakasuklaapatukoita. Raakakaakaojauhetta voi lisät myös puuroon, jogurttiin tai pirtelöön. Voit myös valmistaa kaakaojauheesta erilaisia juomia.


RAAKAKAAKAON RAVINTOSISÄLTÖ

Raakakaakaon ravintoarvot / 100g:

Energiaa 379 kcal
Proteiinia 26g
Rasvaa 11g
joista tyydyttyneitä: 2,6g
Hiilihydraatteja: 34,6g
joista sokereita: 0,6g
Ravintokuituja: 18,1g
 TUTUSTU MYÖS MUIHIN SUPERFOODEIHIN