GOJI.FI
       gojimarja - todellinen supermarja
 
 
   Etusivu      Spirulina
 
 
 
 


spirulina-jauhe
 
 

 
 
 

SPIRULINA

Spirulina on levää, jota on ollut planeetallamme jo ennen ihmistä. Spirulina on tuhansien vuosien aikana imenyt itseensä hurjan määrän ravinteita. Spirulinaa pidetään maapallon yhtenä ravinnerikkaimpana ruokana. Spirulinan vihreän sinertävä pigmentti on peräisin tuhansien vuosien takaa. Aikoja sitten maapallon ilmakehä oli paljon ohuempi kuin nyt, jolloin kasvit käyttivät auringolta suojautumiseen sinertäviä värejä. Spirulinan käyttö suojaa meitä tehokkaasti uv-säteilyltä.

 

SPIRULINA TÄYNNÄ RAVINTOAINEITA

Spirulinassa on proteiinia enemmän kuin missään muussa luonnon tuottamassa ravintoaineessa maailmassa. Spirulina sisältää noin 70% proteiinia. Spirulinassa on lisäksi valtava määrä vitamiineja, kivennäisaineita, mineraaleja ja muita terveyttä edistäviä ainesosia.

Spirulina sisältää..

*10 kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka

*jopa 4 kertaa enemmän proteiinia kuin liha

*40 kertaa enemmän betakaroteenia kuin porkkana

*3 kertaa enemmän kalsiumia kuin maitoSPIRULINASTA HYÖTYÄ URHEILIJOILLE

Spirulina on myös urheilijoiden suosiossa, koska se sisältää huippu-urheilijan tarpeisiin paljon arvokkaita ravintoaineita. Spirulinasta on urheilijalle hyötyä mm. palautumisessa ja suorituskyvyn lisäämisessä. Spirulinaa suositellaan kuitenkin kaikille antamaan tärkeitä ravintoaineita ja edistämään terveyttä.

 

 

SPIRULINAN KÄYTTÖ

Spirulina-jauhetta voi lisätä sellaisenaan veteen, mehuun tai lisätä jugurtin tai rahkan joukkoon. Spirulina soveltuu erinomaisesti myös smoothie-juomiin. Spirulinaa voi käyttää myös salaatinkastikkeissa.


SPIRULINAN RAVINTOSISÄLTÖ

Spirulinan ravintoarvot / 100g:

Energiaa 326kcal
Proteiinia n. 65 g
Rasvaa 6 g
Hiilihydraatteja 12 g
Ravintokuitua 2,5 g

 

TIETOA MUISTA SUPERFOODEISTA